4 ila 6 ay arası bebekler için oyuncak seçimi


Oyuncak seçimi
Bebekler ilk altı aylık süreçte motor aktivite, kas gelişimi, hareket koordinasyonu gelişir. Oyuncakla yaptığı tüm eylemler, çocuğun gelişimine yardımcı olur. Ancak çocuklara farklı yaşlarda farklı oyuncakların verilmesi gerekir.

Bebekler, doğumdan itibaren ilk altı ay içinde çok hızlı bir şekilde gelişir. Bu nedenle bebeğiniz için oyuncak seçimi yaparken yaşına uygun olduğundan emin olun.
4 ila 6 ay arası bebekler için, hareket koordinasyonunu aktif olarak geliştirecek oyuncaklar tavsiye ediliyor. Duygusal ve psikolojik olarak ebeveynleri ile ilişkisi de bu dönemde oluşan bebeğiniz için bir kutu içine farklı boyutlarda renkli oyuncaklar koyabilirsiniz. İlgisini çekmek için onun önündeki kutuyu iyice çalkalayın. Çocuk oyuncağa ilgi göstermeye başladıktan sonra, onun içine bakmak isteyecektir. Büyük olasılıkla çocuk, oyuncak kutusunun içindekileri dışarı atmak için çalışır. Dışarıda oyuncakları renk, büyüklük v.s. gibi fiziksel özelliklerine göre gruplayın ve bunları tekrar beraber kutunun içine koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.